lördag 8 augusti 2009

The Tower of London i London!

Ett av mina absoluta favorit städer, trots prisbild, är London. Man måste bara älska London som turist, såvida man inte gör som jag gjorde en gång och hyr sig en liten lägenhet i februari i ett grått och smällkallt London med endast en liten värmefläkt som värmekälla!!! Obs! Elen blir skitdyr!

Uj, jag tänkte skriva lite om hur fantastiskt London är i maj-juni då parkernas blommor har slagit ut och the grey squirrels flockas vid fötterna då man promenerar i Hyde Park. Romantiker tar sig en roddtur i ekorna eller de tursamma som hyr häst för en tur i runt parken. Jag älskar London med de gamla byggnaderna, public houses, Debenhams , Harrod´s med fler samt den härliga engelskan man talar här.

En byggnad ( komplex ) som absolut är värd ett besök är The Tower of London.

En av legenderna kring the Tower of London säger att så länge som korparna ( modell större! ), minst sex stycken, finns innanför Towerns murar så länge kommer England att bestå alla faror. Behöver jag nämna att bara ifall så har de vingklippt de korpar som promenerar runt inne på Towern samt att det finns ett antal reserver på annan ort........På bilden är det en av kungens, uj, drottningens Yeomen of the ward även kallad Beefeaters ( de var en befolkningsgrupp som faktiskt hade råd att äta kött för ett antal sekler sedean ) som håller i en av sina skyddslingar.

The Tower är ett komplett besök med såväl historiska byggnader, spökhistorier, sköna damer i nöd och ibland riddare som räddar damerna i nöd och ibland fick damerna sluta sina dagar på Tower Green. Tre drottningar har sett sig om för sista gången inne på grönområdet vid Towern och ligger nu begravda i kyrkan, St Peter av Vincula, därinne; Anne Boleyn, Catherine Howard samt Lady Jane Grey.
"Var finns småprinsarna "kan man leka istället för gömma nyckeln. Förmodligen med likartat resultat. Två småpojkar som skulle sova över Towern försvann bara för ett par århundraden sedan.....kan ha att göra med att det var strider om tronen och de var no 2-3 på listan. Det kan inte alltid vara kul att vara kunglig!
Man kan kolla in klottret från forna fångar, många väldigt prominenta historiska personer, i bostads delarna. Blir man inte imponerad av klotter, gravar och riddarutrustningar kan man måhända bli mer imponerad av Koh-i-Noor med sällskap, de brittiska kronjuvelerna förvaras och visas upp här.
Återkommer med fler favoriter i London....finns en liten pub som jag inte kommer ihåg namnet på men den ligger i källarplan bakom ett av de större varuhusen. Det är ett tidigare droskstall med stallbåsen intakta, strö på golvet, selar på väggarna, sheperd´s pie på menyn osv...kommer inte ihåg namnet men hittar ni dit har ni hittat rätt!!!!!Helmysigt ( vad än de svenska hälsomyndigheterna än skulle ha att säga.......)
Finns det någon läsare som vet vilken pub jag menar så maila eller kommentera gärna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar