tisdag 26 juli 2011

Fransk maräng á la Leila


Kom på att man nog måste ha lite fika fixat innan jag kan placera rumpan i solstolen. Kom på att jag skulle testa Leila Lindholms franska maräng på mitt eget vis;
7 äggvitor
5 dl strösocker
en nypa salt
lite färsk citronsaft
lite 70% choklad
blåbär
hallon
körsbär
grädde
Gör så här;
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda alla ingredienser i en rostfri bunke
3. Vispa alla ingredienserna i ett vattenbad för hand tills du nått 60-65 grader på marängsmeten ( dvs tills sockerkristallerna löst sig )
4. Tag bort bunken från vattenbadet och vispa med hög hastighet tills smeten svalnat.
5. smält choklad i ett vattenbad och vänd försiktigt ned i smeten så att den blir lite randig.
6. Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och grädda i ca 1 timme i mitten av ugnen. Marängen skall vara lite seg i mitten.
7. Låt svalna helt innan du klickar över vispad grädde och toppar med blåbär, hallon och körsbär
Smaklig spis i sommarvärmen,
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar