onsdag 26 augusti 2009

Chokladkaka med nötter & kokos

Chokladkaka med nötter och kokos

300 gram choklad 70 procentig
6 ägg
4 msk fruktsocker
½ dl starkt kaffe
1 dl hackade pecanötter eller valnötter
1 dl cocos

Sätt ugnen på 200 grader
Smörj formen oanvänd cocos som ströbröd
Dela äggen och vispa vitorna hårt till skum
Smält cockladen i micron eller i vattenbad. Medelhög effekt om du använder micron
Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt socker och kaffet, tillsätt nötterna och rör om
Vänd sedan ner smeten i äggvitorna o blanda väl.
Häll i den smorda formen och baka i 10 min .
Låt kakan stå i kylskåpet minst i timma innan den stjälps upp
 
Servera med vispad grädde
OBS kakan är väldigt fyllig men jättegod

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar