söndag 5 september 2010

Lemon curd med björnbär

Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården. Vidare kom en liten skylt att ha i trädgården med texten" Ogräs samt goda vänner kommer alltid tillbaka" -den andra mer välkommen än den första.

Pappan i huset var med morfar Lasse och bror hemma på Skogsbacken och bytte fönster till stora panoramafönster och nya altandörrar.

Efter lunchen fick storasyster följa med till Sickelsta ridanläggning för att kolla in nya ridskolan och dess hästar. Hon fick en ridtur på en STOR shire häst och vi träffade Rebecka som jobbade där igår. Ridskolan får nog vänta några år då minsta hästen var ganska stor. Folkatorp med shettisar får fungera ett par 3-4 år till-om jag får välja.

Mormodern tog sedan hand om mina båda busar då jag åkte hem och tog hand om djuren på gården. En sån härlig dag för en ridtur; frosten har tagit mygg och flugor, solen sken, hästen var glad och bara lite lagom bångstyrig samt så hittade vi en fin traktorväg i skogen så lånade vi J och Å´s stybbåker efter skogsturen för lite fältridande.
Hemma hos mormor blev det en trerätters middag ; förrätt och så grillades det och till efterrätt en av våra favoriter;

Lemon curd med björnbär

1 dl Lemon curd
1 dl Mascarpone
1 dl Turkisk yoghurt/Creme Fraishe

Vispa ihop till en jämn kräm och ställ i kyl i minst en timme. Servera med björnbär, hallon eller vad du har i din trädgård.

Smaklig spis,
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar