måndag 10 augusti 2009

Skulle bara titta.......

Idag var det en sådan där dag då jag hade myror i benen och inte ville vara hemma av risk att jag skulle bli småtossig eller möjligen heltossig av evighetsgörat, städningen.

Vi tog således vår alldeles egna dyrbara (= nybesiktigad med anmärkningar ) brum-brum och for ned till mormor där grannen hade shoppat utemöbler för billig peng. Alltså in till Marieberg köpcenter och titta på Blomsterlandet, Chilli och Jysk efter möjliga utemöbel-fynd. Ja, jag blev inte tomhänt på Jysk hade de bra priser på solcellslampor och trädgårdskrukor.... Solcellslamporna hamnar på stallbacken ock utekrukorna i vitt trä hamnar för förvaring till nästa år.

Lunch med mormor och barn på Ikea, därefter in en sväng ensam på shopping-centret. Mormor tog med sig barnen hem för sovstund respektive lek med barnen på gatan. Jag sprang runt och såg alla skyltarna med halva rea-priset men hade konstigt nog inte ro i kroppen att orka prova eventuella fynd till mig. Jag kom hem med en jätteskön tröja med Cars-motiv samt matchande joggingbyxor till min motorintresserade son. Han som om ett par fyra-fem veckor skall börja hos dagmamma.

Då jag kör in i Kumla kommer jag på att jag nog skall titta in på lagerbutiken vid Ruma. De visar sig ha 70% på utekrukor, jag som inte inskaffat några sådana införskaffar två till.... Den ena är megastor i plåt och har tidigare kostat 899 kr men pga två bucklor uppe vid kanten är den sänkt till 89 kr och 70% på det gör att jag betalade 26 kr så det kan man väl betrakta som ett fynd fast jag vet inte var den skall vara än....Bucklorna döljer jag med att plantera häng/klängväxter nästa sommar. Den andra är också i plåt, zink, fyrkantig och en perfekt smultronkruka för numera 44 kr. Så fick det bli !

På hemvägen kommer jag ihåg att det ekar i kylskåpet och att mina barn troligen skulle uppskatta om mamma köpte hem lite mat från Ica. 900 kr fattigare men med mat och jord till växthus/nya krukor åker jag för att hämta mina barn hos mormor.

Inte vill Tindra med, hon leker, så hon arrangerar att mormor skjutsar hem henne då hon är klar. Rasmus får således hämta ut sin och storasysterns vinster , första & andra pris (=godis ), i Björka Trädgårds Tipspromenad. Tindra har alltid vunnit då hon deltagit där!!!

Äntligen hemma är det redan dags för kvällsmat och himlen öppnar sig. Blixtar och dunder, hagel och hästar som strejkar. Filippa vägrar följa matte in då jag snällt vill ta in hästarna från hagen då jag ogillar att ha dem ute i blixtoväder. Häst ute, barn inne. Jag går helt dyblöt in och ger mina barn en närande måltid bestående av mackor och mjölk. Tindra blir så nöjd och grannkompisen fick också stanna för denna kulinariska upplevelse. Det var som allt regn skulle ned på en gång och bara för att piffa upp det lite så tog han däruppe till lite hagel då han ändå höll på....Imorgon skall jag städa! ( tror jag ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar