tisdag 13 oktober 2009

Kalla kårar...eller bara sessor????


Jag sitter och funderar över dotterns kommande 5-års dag. Hon har beslutat att bjuda ett fåtal vänner på Halloween party. Och jag som gillar Halloween går genast igång....Tårta, kakor, dukning, dekorationer, musik, lekar..........Några dukningsideér-om prinsessan vill vara häxa för en kväll????

Torra grenar och gula löv. Ge en illusion av förgänglighet genom att pryda bordet med en stor bukett av döda grenar, taggbuskar och höstlöv. På bordet och under pumpan kan du lägga färgglada löv i drivor.
Levande ljus. Det finns alla upptänkliga sorters ljus att köpa i handeln dekorerade med dödskallar, spindlar mm. Den som tycker att det blir lite väl mycket kan gå på raka, enkla och svarta ljus.
Pumpan. En central gestalt i halloweenfirandet är förstås pumpan. Den kan vara allt från gullig och söt till riktigt ondsint elak.

Spindelväv piggar alltid upp. Färdig spindelväv finns att köpa färdig i välsorterade varuhus och butiker som säljer festattiraljer.
Rök. Det finns flera sätt att få till rök på festen. De billigaste (och roligaste) är nog att införskaffa några block kolsyreis och ha kemilabb med bålen.
Pynt; välj & vraka mellan spindlar, råttor, häxkittlar, ljusslingor med pumpor på och självlysande skelett.

Kolla in vilka spooky kakor man kan ordna till. Så fattas bara lite läskig blå-grön dricka ( som kan fixas med hushållsfärg och fruktsoda!!!)

Dessa spöklika marshmallows fixas med vit och brun choklad. Lägg marshmallowsen i frysen en stund, doppa sedan i smält vit choklad. Låt torka innan du med pensel målar ansikten med brun choklad!1 kommentar:

 1. Hej hamnade här via någon annan blogg, kom inte ihåg vem..
  Tänkte bara tipsa om att man kan göra spöken och hänga upp.
  Ta ett vitt lakan, måla ögon och mun och häng det över en upplåst ballong..och häng upp..
  Himla fiffigt, lakanet tror jag att jag delade på 4? så det blev alltså fyra spöken..
  Länkar till dig om det går bra.
  Annars få du höra av dig..
  Super mysig blogg du har..
  Trevlig helg

  SvaraRadera