söndag 4 oktober 2009

Hallonmoussepaj

Hallonmoussepaj, 10 bitar

Pajskal;
3 dl mjöl
125 g smör
½ dl socker
1 äggula

Fyllning;
400 g färska / tinade hallon
4 gelantinblad
1 dl socker
0.75 dl vatten
3 dl vispgrädde

Topping;
½ dl färska / tinade hallon

Gör så här;
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Arbeta samman paj degen i matberedare med kniv
3. Tryck / kavla ut degen i form med löstagbar botten. Låt stå kallt ½ tim. Grädda i ca 15 min. Låt kallna.
4. Passera hallonen genom fin sil.
5. Blötlägg gelantinen i kallt vatten.
6. Koka socker & vatten några minuter så att det blir genomskinligt. Krama ur gelantinbladen lite, lägg att smälta i sockerlagen.
7. Vispa grädden & blanda med hallonmoset & sockerlagen. Bred ut i pajskalet. Låt stelna i kyl.
8. Garnera med, helst, färska bär.

1 kommentar:

  1. Första gången jag tittar in! Vilken jättemysig blogg du har och tack för smarrigt recept! Må så gott! Kram Maria

    SvaraRadera