lördag 3 oktober 2009

Alla känner apan...

Ja, frågan är bara vem som är apan...????? Nu har NANT ( Nerikes Allehanda Nerikes Tidning ) varit här hemma och fotografterat och interjuvat. När journalisten vid namn Åsa tog fram kameran och ville ta kort på familjen lekandes i sandlådan kom min lilla dotters teaterapa fram. Hon skulle absolut showa inför kameran och det blev ett bra foto som hamnade i tidningen, synd bara att Rasmus är nästan helt skymd. Man ser hans lilla hand greppandes en brum brum bakom storasyster....
Här följer nätvarianten av artikeln;

Kommunen ändrade sina regler efter Petras förslag


KUMLA Petra Andersson tyckte det var orättvist att föräldrar som har sina barn hos dagmamma får betala maxtaxa, medan de som har sina barn på en allmän förskola får ha detta gratis 15 timmar i veckan. Hon skrev ett medborgarförslag – som snabbt beviljades.


Petra Andersson säger att viljan till att förändra saker som hon tycker är fel, föddes samtidigt med hennes barn. – Jag var tidigare i det stora hela nöjd med tillvaron. Men sedan jag fick Tindra och Rasmus har jag flera gånger känt behov av att vara med och påverka.

Tindra gick först i allmän förskola, men det fungerade inget bra vare sig för henne eller Petra. Hon bestämde sig därför för att låta Tindra vara hos en dagmamma istället, eller familjedaghem som är det mer korrekta namnet.

Förra våren föddes Tindras lillebror Rasmus. Under föräldraledigeten utnyttjade Petra möjlighet som den som inte jobbar har att låta Tindra vara 15 timmar i veckan hos dagmamman inne i Kumla. – Jag upptäckte då att detta kostade pengar, medan det hade varit gratis om Tindra gått på en allmän förskola. Väldigt orättvist och osedvanligt dumt i ett demokratiskt samhälle, säger Petra som fick veta att hennes väg till att kunna påverka detta var via ett medborgarförslag.

Hon skrev ett sådant i september förra hösten, som beviljades, och redan 1 juli i år började de nya reglerna att gälla. Nu kan de föräldrar som är barnlediga, arbetslösa eller av annan orsak inte arbetar ha sina barn 15 timmar i veckan avgiftsfritt även hos dagmamma.

Petra gläds över detta – även om hon själv inte hann få nytta av de ändrade reglerna.

Läs mer i fredagens NA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar