tisdag 7 juli 2009

Leila Lindholms saftiga nötkaka


Nu känns den svenska sommaren igen. För att hålla barnen vid gott humör då de får vara inne pgs regnet och åskan skall vi prova på Leilas nötkaka. Den ser riktigt onyttig ut!Mums!!!
Lilas saftiga nötkaka

2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter med skal
¾ dl vetemjöl1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk 3 %

Glasyr:
1 ½ dl vispgrädde
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer, eller mal i kvarn.
4. Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5. Rör i mjölken.
6. Fyll smeten i smord och bröad sockerkaksform.
7. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, prova med sticka för att se om kakan är färdig. Låt kakan svalna.
8. Koka upp grädden till glasyren och tag kastrullen från värmen.
9. Finhacka chokladen och rör ner i den varma grädden.
10. Toppa kakan med glasyr och garnera gärna med hackade, kanderade nötter.

2 kommentarer:

  1. Har gjort denna nötkaka flera gånger och den är enkel att göra och himla god! Lika god utan choklad också:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag håller med. Nötkakan är god som den är ;-)
      /Petra

      Radera