onsdag 22 juli 2009

Rabarbersaft

Skar av de sista rabarberstjälkarna i går. De var riktigt tunna men blev jättegod saft! Tyvärr så blev det bara en flaska så jag får nog fylla på med köpesaft till höstens kalas...



Rabarbersaft
En snabb rabarbersaft som smakar mums till fikat!

-Cirka 3 liter (spädes efter smak, cirka 1x1)



Färdigt på: 1 tim 25 min
Ingredienser
1 kg rabarber
1.78 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften

Tips
Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.

Gör så här
1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar