torsdag 30 juli 2009

Hemmalagad leverpastej på danskt vis <

I Danmark äts frukost, dvs vad vi svenskar kallar lunch, mitt på dagen och består alltsom oftast av bröd med en mängd olika pålägg; ost, fisk, skinka -allt i många olika varianter och sorter samt den hemmalagade leverpastejen ( som otroligt nog finns att köpa färdiglagad i affärerna i Danmark ). Eller hur (mammas)faster Inga och Ditlev!
Här har jag hittat ett recept av Isabella Smith på hemmalagad leverpastej. Det kommer att lagas längre framåt hösten här hemma, eller...ja, vädret gör sitt för att påminna om kallare dagar så det kan bli tidigare. Den som lever får se!

Isabella Smith har finfin hemsida på http://www.isabellasmith.com/ där man kan hitta såväl bra recept som mycket trevliga rengöringsmedel och inredningsdetaljer i nätbutiken.

Hjemmelavet leverpostej

En stor portion :
1 kg hakket lever og spæk
2 1/2-3 dl mælk
4 spsk mel
2 æg
2 store finthakkede skalotteløg
evt. 2 fed presset hvidløg
evt. 1 knsp tørret chili
3 hakkede ansjosfileter
2 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Pynt: Et par laurbærblade og friske timiankviste Rør hele molevitten sammen. Hæld massen i en (el. flere) ovnfaste forme. Dekorer med laurbærblade og timiankviste øverst. Bag leverpostejen ved 180 grader på en af de midterste ribber i 1-1 1/4 time. Sæt den bare ind i den kolde ovn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar