
Rotfruktstårta, 4-6 port
500 g morot, rotselleri & palsternacka
300 g mjölig potatis
1 dl persilja, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
150 g Apetina vit ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2½ dl Kelda mellangrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukterna.
2. Blanda persilja, vitlök och oregano med smulad ost
3.Lägg snörpapper i botten av smord rund form med löstagbar kant, c 23 cm i diameter.
4. Skiva ( gärna i matberedare ) rotfrukter. Salta & peppra, varva rotfrukter med ostblandningen i formen. Avsluta med ost.
5. Vispa ihop ägg & grädde, häll i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i c 1 1/4 timme. Låt vila 10 min.
Servera med sallad, bröd och ev kyckling eller skinka.
Smaklig spis,
Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar