onsdag 6 januari 2010

Fluffig frusen pokagrispaj

Inne eldas det friskt med både ljus och ved i båda kaminerna. Katterna kommer in efter ett par minuter utomhus-trots att det är riktigt OK temp ute idag, i alla fall om man jämför med gårdagens -29 grader. Hästarna fick vara inne hela dagen igår!! I rönnen är det fullt av hungriga och frusna fåglar som av någon anledning ratar vårt fina fågelbord med feta solrosfrön och Bambi med sällskap har inte hittat den rosa hinken med havre i......

Här är en kompis som gillar kylan. Riktigt ståtlig är snögubben trots att rådjuren ätit av morotsnäsan....


Denna söta fluffiga frusna polkagrispaj á systrarna Eisenman står sig fint ute i kylan i Tupperware-boxen.


Pajdeg;
20 chokladsmåkakor
2 msk kakao
25 g smält margarin


Fyllning;
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering


Kör pajdegens innehåll i mixer , tryck ut i pajform ( med höga löstagbara kanter ) som sedan förvaras i frysen. Vispa grädden, blanda försiktigt ned marshmallowfluffen och pepparmyntsolja efter smak. Lägg undan 1/3 av smeten. Krossa pokagrisar i mortel och blanda ned i den större smeten. Tag ut pajformen ur frysen och bred ned polkagrissmeten i formen.
Tag resterande smet och häll i några droppar röd karamellfärg. Smeta ut denna smeten ovan den andra. Gör med kniv mönster i smeten. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Dekorera med polkagrisar innan servering tillsammans med varm eller kall chokladsås.
Smaklig spis,
Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar