fredag 1 januari 2010

Nyårsafton 2009

Nyårsafton började inte så bra. Tindra kräktes på arla morgonkvisten men kunde i alla fall bli såpass bra att hon kunde äta av nyårsmaten.
Morfar Lasse och mormor kunde inte komma på kvällen då en släkting som de skall besöka ligger på sjukhuset.Morfar Bosse chansade.
Klänningen som vi sydde upp i Thailand då lillstumpan var 2½år passar fortfarande.....på en 5 årig tjej!
Vi passade på att
duka med julporslinet. Tindra fick Askungen på sin plats och Rasmus Tom-tom (=tomten ).
Till kaffet hade jag gjort godis med recept från Vinterns söta; choklad med polkagriskross. Detta Viktoria var en ny variant då du först smälter 70%-ig mörk choklad i ett tunt lager ( lite matolja med i bunken ) sedan ett lager med vit choklad ( även nu med lite matolja, ca 3 mm tjockt lager ) sedan toppar med pokagriskross. Bryt sönder i så stora/små bitar du sedan vill ha.
Jag tog med lite till Arne & Iren som snällt nog kom med en bad-inbjudan i badtunnans 38 gradiga vatten. Vår badtunna är klar men vi har haft lite svårt att få trät att svälla (=täta tunnan )då det är minusgrader ute konstant!

Innan det var dags för kaffe var det huvudrätt med svensk färsk oxfilé med hasselbackspotatis och svart trumpetsvamp samt en enkel sallad.

Barnen åt lite men var mest glada över nyårspaketen; Tindra fick leksakspengar och Rasmus ytterligare en cars-bil till samlingen!

Pappa Håkan hade köpt lite raketer till hästar och hundens stora förskräckelse.
Det var jättevackert med lite fyrverkerier.
I eldkorgen eldades det hela kvällen fram till det nya året.
Det var dock fler än hästarna och hunden som blev förskräckta....
Chokladdoppade jordgubbarn till skumpan..

Till 12-slaget var det vickning med cognacsgratinerad hummer med färska champinjoner och Mornay-sås samt naturligtvis skumpa med chokladdoppade jordgubbar.....Tindra kastade in handduken kl 23.57!!!
Gott Nytt 2010!
önskar familjen Andersson-Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar