onsdag 22 juli 2009
Leilas kladdkakemuffins
Ännu en regnig tung dag. Kanske blir det utflykt till Granngårdens outlet i Hallsberg för att kolla in vad de har för regnstövlar och regnkläder eller så blir det mer att packa in i frysen....Leilas recept på kladdkakemuffins samt lavendel och choklad cupkakes ligger på prov-på-listan just nu.
Underbart sega muffins med smak av choklad. Servera med en klick grädde och färska bär så är muffinsen fulländade!
- 12 muffins.
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispgrädde och färska bär till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar