onsdag 22 juli 2009

Leilas kladdkakemuffins



Ännu en regnig tung dag. Kanske blir det utflykt till Granngårdens outlet i Hallsberg för att kolla in vad de har för regnstövlar och regnkläder eller så blir det mer att packa in i frysen....Leilas recept på kladdkakemuffins samt lavendel och choklad cupkakes ligger på prov-på-listan just nu.


Underbart sega muffins med smak av choklad. Servera med en klick grädde och färska bär så är muffinsen fulländade!

- 12 muffins.


Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till servering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar