fredag 31 juli 2009

Björnbärsmarmelad

Jag har precis varit ute och bundit upp björnbärs"tentaklerna" som ränner iväg överallt. Detta bådar gott inför sensommarens/höstens skörd. Kan nog tänka mig att göra lite marmelad bla av bären.

Björnbärsmarmelad


Receptet ger en stor glasburk.

5 dl (1 pkt) frysta björnbär
2 dl ljust muskovadosocker
2.5 dl syltsocker
Rivet skal av 2 citroner
1 st färsk vaniljstång


Gör så här
1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Blanda samtliga ingredienser, samt vaniljstången i en liten kastrull.
3. Låt marmeladen sjuda i 20-25 minuter (skumma av vid behov). Mosa bären mot kastrullkanten under kokningen.
4. Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i en ren glasburk. Låt svalna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar