Dags att prova på ett nytt recept med lite choklad i....Kommer du och smakar då de är klara mamma? Tindras glutenfria bröd blev OK, ingen hit men klart ätbart!
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Receptet är beräknat för ca 12 cupcakes.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Rör ner chokladen i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
Frosting;
Ingredienser
250 g mörk kvalitetschoklad 70%
1.5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 st nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Strössel eller lavendelblommor till garnering
Gör så här
1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
3. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.
onsdag 22 juli 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar