Här har jag hittat ett recept av Isabella Smith på hemmalagad leverpastej. Det kommer att lagas längre framåt hösten här hemma, eller...ja, vädret gör sitt för att påminna om kallare dagar så det kan bli tidigare. Den som lever får se!
Isabella Smith har finfin hemsida på http://www.isabellasmith.com/ där man kan hitta såväl bra recept som mycket trevliga rengöringsmedel och inredningsdetaljer i nätbutiken.
Hjemmelavet leverpostej
En stor portion :
1 kg hakket lever og spæk
2 1/2-3 dl mælk
4 spsk mel
2 æg
2 store finthakkede skalotteløg
evt. 2 fed presset hvidløg
evt. 1 knsp tørret chili
3 hakkede ansjosfileter
2 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Pynt: Et par laurbærblade og friske timiankviste Rør hele molevitten sammen. Hæld massen i en (el. flere) ovnfaste forme. Dekorer med laurbærblade og timiankviste øverst. Bag leverpostejen ved 180 grader på en af de midterste ribber i 1-1 1/4 time. Sæt den bare ind i den kolde ovn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar