onsdag 18 augusti 2010

Lisa Stevens i Rala

Idag då jag och vännen L varit på mingel på Hemtrevligt i Hallsberg där vi tittade på Greengate och Pip studios porslin beslöt vi oss på hemvägen att stanna till vid gårdsbutiken Sy & Sprätta i Rala.

Där sprang vi på många trevligheter, framförallt för Er quiltnings-kunniga.

Jag kunde inte stå emot trots att min symaskin mest används i enklare syften, av typ raksöm och kuddfodrals uppdrag, så i min kasse hamnade ett jättesmart måttband ( håll fingrarna borta från det, herr H ), en söt broderad lavendelpåse till underklädeslådan samt quiltningsmaterial till en grytlapp....jag som (läs INTE ) är så skicklig med symaskinen!!!

Men så upptäckte jag även att Raija , delägare till Sy & Sprätta, är återförsäljare till Lisa Stewens som startat projekt i Indien där kvinnorna handquiltar och får rättvisa löner samt så får barnen möjlighet att gå i skolan....stor vill ha faktor på detta! Jag gillar designen Melissa -men den passar inte hemma hos oss så om jag någon gång får 398kr till övers så kanske det blir en väska i den designen.

Häromdagen gick det fort som bara den då jag kom i närkontakt med en garderobsblomma på IKEA. Jag hade ingen självutnämd plats att placera den relativt stora växten på hemma, men då det var kärlek vid första ögonblicket så hamnade den naturligtvis i shoppingvagnen.
Dock så uteblev sambons förväntde reaktion som, enligt mig, borde ha varit "Vart har du tänkt ställa den där?" och ersattes med ett "Vilken fin växt du köpt. Den gillar jag" .
Ibland så blir det så bra!!!Detta är mina barns mening om vad god inredning är.
Dottern förkunnade förtjust att hon minsann alltid önskat sig en rosa liggfåtölj med lite royalistiska detaljer och sonen sa "vill ha blå".
Jysk anser att 299 kr/st är ett bra pris. Undertecknad tycker det är dyrt för skummadrass-möbler, men jag misstänker att barnen får sin vilja igenom och skum-möblerna hittar hem till oss redan inom en snar framtid. ( Om det sitter någon sympatisk blogg-läsare med förslag på trevligare mys-fåtöljer så mottages alla förslag och tips tacksamt)

Med hopp om en god natt,
Petra

1 kommentar: