lördag 7 augusti 2010

Älgvarning i Vissbergaskogen

Igår när hela familjen var på kantarell och blåbärsjakt råkade vi störa en granne i skogen. Älgtjuren reste på sig och lommade saktmodigt iväg.
Barnen blev lite rädda men myggen och flugorna störde blåbärsplockningen mer än tanken på stora djur som springer omkring i skogen så det blev blåbär och mjölk till mellis igår och filé med smörstekta kantareller till kvällen.
Dagens lunch bestod av sambons gös som tillagades i ugnen med mycket dill, lite persilja, Aromat, svart peppar, färsk citron samt en hel del grädde. In i ugnen i 225 grader i ca 40 min.
Till den ugnslagade gösen serverades en variant på vännen Simons arabiska sallad; slätbladig persilja, tomater, gurka samt mynta ( dock hoppade jag över rapsoljan ).
Vi har haft besök idag; Vi startade upp på morgonen med Ronette, Filippa, Clara samt Milla. Sedan kom Moniqa och Martin. Då dök mormor och morfar Lasse upp sedan kom Börje och Tonny. När de hade åkt kom Anna, Wilma och Alva och så Tonny igen! Vi får inte glömma morfar Bosse som kom och hämtade sin matlåda!!!
Det är kul att släkt och vänner kommer och hälsar på. Vi vuxna får paus i målandet och röjandet och barnen har lekt hela dagen.
Så här såg en del av trädgården ut under dagen...bilar, bilar, bilar......
Tindra hon hade en heldag med kompisar som hon lekte med och Rasmus hittade en liten Clara ( 8 dagar yngre ) att pussa på!!!
Kram,
Petra

1 kommentar:

  1. Nej men se vem man hittade till nu då! Tack vare älglänken på FB. Nu ska jag läsa vad ni haft för er i sommar för här har ni inte varit så mycket (tror jag...) Kram Hanna på Skogsbacken

    SvaraRadera