lördag 14 augusti 2010

Det är inte bara älg man hittar i Vissbergaskogen

Trots att vi skruttat runt en hel del i skogarna på hemmaplanen så har jag aldrig hittat svart trumpetsvamp här förut.
Jag har mitt ställe i Tisarskogen men vad kul om jag har ett här hemma. Nu var det ju så att myggen/knotten och jag/ familjen inte riktigt var överens om vem som skulle gå hem med segern om vem som fick vistas i skogen idag..så efter bara en kort sejour inne bland svampmarkerna så erkände vi oss besegrade av de små ettriga rackarna. Jag har ju lokalsinne som en enögd bandit-men sambon har liksom en inbyggd GPS-som fungerar schysst, för det mesta...så jag hoppas att han knappade in positionen för de små svarta rackarna.
Tindra och Rasmus favoriter är de gula kantarellerna av liten knubbig karaktär och visst börjar de ta sig nu så att ikväll blir det äkta smörtekta kantareller, oxfilé, pommes och någon god sås som jag ännu inte klurat ut vad det skall bli.
OK skörd med tanke på de 1000000-tals myggen som attackerade från alla håll och kanter.
Visst är min daglilja en skönhet. Jag har ingen aning om vad sorten heter men den är dubbelblommig och så härlig!
En av mina nya rosor är vit och har växt till sig enormt på den lilla tid som gått sedan jag köpte den. Den heter Karen Blixten och är en tehybrid ( vad månne detta nu betyder ). Fina utomhus- och snitt-blommor blir det i alla fall.
Lördagen den 14 augusti bjuder på 26 grader i badtunnan -utan att behöva elda! Rasmus fryser inte. Det försäkrar han sin mamma om trots att läpparna bli allt mörkare...
Uj, en sårad hjältinna i dykglasögon!
Projekt på G. För att kunna avskärma stallbacken, för eventuell lösdrift och hjälp vid insläpp/utsläpp, skall vi försöka avskärma stallbacken så att den blir inhägnad. Vad passar väl bättre som grindar än huvud- och fot-gärdarna från den urvuxna spjälsängen....och när man ändå byter staket på utealtanen så kan vi väl använda det tryckta virket istället för att det hamnar på tippen....Kostnad för inhängning; 4 st jordankare, målarfärg, gångjärn och hasp!
Varma sensommarhälsningar,
Petra

2 kommentarer:

  1. Super adorable kids, very nice creative photos, you are really talented photographer :)

    SvaraRadera