onsdag 18 november 2009

Till jul..?????

Hejsan Lillebror!
Nu kan jag glädja dig att jag hittat ett eller annat guldkorn i bokform som man kan hitta på nätet & som undertecknad kan tänka sig att under jullovet få sätta tänderna i....Tips inför julen!!!!
Nick Drake heter en deckarförfattare som är skyldig till följande romaner;

Första delen i en triologi med Raihotep som brottslösare. Nefertiti, "den vackra har kommit". Mäktig, karismatisk och bedövande vacker. Hon är gift med den krumme farao Akhenaton. Tillsammans styrde de över ett väldigt imperium. Nefertiti försvann plötsligt och oförklarligt under sin makes regeringstid. Vart tog hon vägen och varför? Här är berättelsen som söker svaret på denna gåta. Egypten, 1300-talet före vår tideräknings början. Det vidsträckta och kulturellt högtstående imperiet styrs av faraon och hans gemål, den vackra Nefertiti. De har genomfört stora förändringar, skapat en ny stad och religion som ska rensa ut i det korrupta prästerskapet och förändra samhället. Lika älskad som avskydd och beundrad, är Nefertiti omvälvningarnas självklara nav. Men alldeles innan staden och dess tempel ska invigas viskas det i staden att den mytomspunna och undersköna drottningen är spårlöst försvunnen.
Torde vara del 2 i trilogin. Tutankhamuns rike Egypten, ca 1 300 f Kr. Något ondskefullt är i görningen. I staden Thebe sker brutala mord med sadistiska förtecken, och i det kungliga palatset utsätts den unge kungen Tutankhamun för otäcka dödshot.
Detta sker i ett Egypten som ger sken av att vara mäktigare och mer storslaget än någonsin. Under glansen döljer sig konspirationer och intriger i ett mörkt spel om makten till tronen.
Rai Rahotep kallas in för att skydda kungafamiljen och lösa stadens mordgåta. Rahotep befarar att de bestialiska övergreppen är en förvarning om ännu hemskare illdåd.
Hemligheterna verkar ha ett samband, och är kanske till och med kopplade till den hemliga striden om makten till tronen.

Annars gillar jag även Twilight-serien av Stephanie Meyers. Dessa har jag ännu inte läst samt första boken i nya serien; Genom dina ögon ( The host ).
Kram från Petra

2 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt haft tur att min sambo gillar Twilght så han följer gärna med på tvåan.. Annars brukar vi inte ha samma smak riktigt, jag älskar ju svenska polisfilmer och han hatar dem :) Så dom får jag allt se själv :P

  Har du för dig en dag som denna dag?
  Varit så himla regnigt men nu verkar det skina upp.. Bra det, så man kan ta en promenad efter jobbet med vovven..
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!

  Hur har helgen varit?
  Blev det någon gran hämtad?

  Ny vecka, inte långt kvar till första advent :D
  Kram Maria

  SvaraRadera