onsdag 4 november 2009

Kolarutor/paj á la Vissberga

Kolarutor/paj


En snabb och lätt paj som passar både gammal och ung!


Ingredienser;
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning;
2½ dl strösocker
1 dl sirap
125 g smör
½ dl grädde
250 g grovhackade, blandade nötter ex hasselnötter, valnötter, pinjenötter...


1.Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, matfett och ägg i matberedare. Arbeta ihop till en dag.

2. Kavla/tryck ut degen i bakpapersklädd 30*40 cm långpanna/26 cm pajform.

3. Nagga degen med gaffel och förbaka i nedre delen av ugnen i 10 min.

4. Gör toppingen i kastrull: Blanda alla ingredienser och bred ut toppingen över den förgräddade degen.

5. Grädda i 15 min. Låt svalna och om du bakat i långpanna skär därefter i 48 rutor.




>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar