lördag 17 juli 2010

Läsvärt eller månde kanske vara sevärt?

Ja, listan på saker att fixa inomhus växer stadigt. Har lånat min mors ångtvätt så mattorna ligger i farozonen för att bli uppfräschade, barnen skall få varsitt rum så det innebär att vi har lite ( målarjobb, möblelinköp ) inredningsdetaljer att ta tag i...men vem vill göra det vid 25 grader+ ute.
Sann svensk som man är MÅSTE man bara vara ute i den fina sommarvärmen. Men OM det skulle bli lite kallare väder så finns det pausunderhållning i målningen som också väntar....Varför inte kolla in Agora som skall visa mitt favoritland i historiska sammanhand, Egypten. Rachel Weisz spelar asytronomen Hypatia som lever i Alexandra under romersk tid.

Eller varför inte lite kalla kårar i form av den kärleks- och blod-törstande grevinnan Elizabeth Bárthory som dryga 100 år efter greve Dracula var ute efter unga vackra kvinnors blod som hon badade i i jakten på evig ungdom & skönhet. The Countess är en film som bygger på legenden om den vackra ungerska grevinnan.
1575 var det dags för den vackra grevinnans giftemål, 1604 dog maken i strid mot turkarna och 1610 uppdagades hennes morbida intressen att bada i unga flickors blod. Legenden säger att hon dödade två av sina egna döttrar och den tredje flydde för att undgå samma öde medan sonen gick säker då han var- just en son. Hon hade ytterligare två barn; en flicka som föddes innan giftet som hon fick lämna bort för att inte träffa mer samt en son som föddes efter makens död. Hon anklagas för mord på 612 kvinnor men dömdes BARA på 80 punkter. Då hon var adlig fick hon inte dödsdom utan tvingedes till husarrest i resten av sitt liv, medan hennes fyra medhjälpare fick sätta livet till.

Twilight har fått många författare att skriva om övernaturliga varelser och händelser. I Frost blir en flicka attackerad av vargar men räddad av en annan varg som sm visar sig vara en jämnårig pojke som vintertid blir varg för att sommartid leva som människa. Låter lagom töntigt men otroligt trånande ...behöver nog inte så mycket tankearbete så sommarläsningen borde vara räddad! Maggie Stiefvater har skrivit denna bok.

Hush, hush är rena rama Twilight följaren med handling i skolans biologisal där ung kvinna dras och repelleras av en ung man som dock inte är vampyr utan en ängel. Becca Fitzpatrick har skrivit Fallen ängel som kommer på svenska till hösten.
Kanske blir det någon film eller bok innan hösten...regnet hotar redan i helgen så man skall kanske klick hem någon av dem?
Hälsar,
Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar