lördag 6 november 2010

Mjuk pepparkaka

Efter en morgon med landsvägsridning för Tindra och en skogstur på Zorros rygg för Rasmus tillbringades eftermiddagen inne med att baka mjuk sockerkaka och andra bullar, dvs vanliga kanel och kardemumma bullar.
Nu du mormor! Nu är det dags för dig att hålla andan beträffande barnbarn nr 2. Rasmus är häst- och rid-frälst....kanske mer än storasyster? Han sedan länge deklarerat att han skall gå på ridskola och idag travade 2½-åringen ett par steg och JUBLADE!

Ingredienser
;
100 g rumsvarmt smör
2 dl farin- eller strö-socker
2 ägg
1 dl gräddfil
½dl rårörda lingon
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form på 1½ l. Rör det rumsvarma smöret med sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget-rör karaftigt. Rör ned gräddfil och lingon. Tillsätt mjölblandning ( resterande ingredienser ) och rör till jämn smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min.

Bra jobbat barn,
tycker mamma Petra

1 kommentar:

  1. ni glömde att skriva mjöl ( men det fixar sig )

    SvaraRadera