söndag 24 augusti 2014

Första skolveckan -14

Så var första skolveckan slut. Tindra är fullt nöjd med din nya skola där hon omedelbums fick många nya kompisar och vilka rara omtänksamma tjejer!
Rasmus som sett så fram mot att börja förskolan är inte fullt lika nöjd. Vi har ju sagt att när han slutar på dagis så kommer han upp i stora skolan där hans ett år äldre bästa kompisar går. Nu har han konstaterat att de faktiskt bara är tillgängliga under rast och Fritids ;-P
Nåväl, han har hittat några kompisar i sin klass oxå så det blir nog bra.
Loppisfyndet målat och klart. Fick flytta in i dotterns pastelliga rum. Hon bidde dubbelt nöjd då jag först shoppade på hennes och kompisens loppis och sedan fick hon en ny pryl till sitt rum.
Om någon vet vad dennaväxt heter sådär man mer än gärna berätta. Skulle vilja ha en sådan inom trädgård! Denna finns utanför Goda Rum i Kumla.


Funderar på om denna skall inhandlas och få flytta till bredvid badtunnan. Finns för en hundring hos Leila's General Store.
Igår var det kräftskiva med goa grannar. 
Uppsluppet, glatt, mysigt, musik, kräftor, dans och trevligt kan nog sammanfatta kvällen.

Igår kom räven på besök. Tyvärr tog den med sig en av våra hönor :-((((
Mysiga Freja finns inte hos oss längre och därmed har det blivit stopp på hönsens stora frihet med att få gå fritt i trädgården när vi är hemma. From nu kommer de bara ut ur hönsgården då vi är med dem i rätt del av trädgården. Jag höll uppsikt men utan ett ljud så försvann Freja och efterlämnade bara fjädrar. Nu blir det att söka fler hönor så att vi kan gå igång en egen äggpriduktion snart. Grannarna längre bort blev av med en höna till höken igår em så nu är rovdjuren på jakt.
Idag står Hrimfaxiyran i Örsta
 ( Islandshästtävlingar mm ) på programmet samt fixa i hönshuset och med hästarna. 
Och så har jag en lääängtan till kantarell-skogen. Får se vad vi hinner. Vi har ev även ridlektion för grannen oxå. 

Må väl,
Petra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar