lördag 19 maj 2012

Work in progress?


 Ja det kan man fråga sig. Förutom det uppenbara behovet av att inhandla ny gräsklippare så skall det rensas och förnyas.
 Nepp, detta är inte en öde tomt som blivit neglierad i många år....även om det kan tyckas så av några av dagens bilder. Detta är en numera i jämnhöjd med övriga delar av trädgården utkant av trädgården där optimisten, dvs jag, planterat några små plantor Rhodedendron och pioner, inköpta på Netto och Lidl. Faktum är att samtliga buskar, rosor, fruktträd och lökar som jag inhandlat på dessa affärer tagit sig fantastiskt bra.
 Nu är det ju så att platorna har varit små så man måste nog ge dem ett par år innan blomning och innan de har tagit sig ordentligt. Men Rhodedendron och pioner kommer att blomma fint redan i år. Förra veckan inskaffade jag två Magnolior på Netto á 29 kronor per styck. De är ynkliga som bara den, men då matchar de ju resten av den delen av trädgården ;-)
 Vinbärsbuskarna växer så att det knakar. Kul för barnen i sommar.
 Ett av mina impulsköp förra året. Jag råkade visst oplanerat komma hem med tre fruktträd! Men de tar sig.
 Denna Magnolia har dock får några fler år på sig. Den blommar mycket tacksamt varje år numer- ger man dem bara ett par år att växa till sig så.
 Ja, här har vi en fin avloppsbrunn med en stor sten på locket. Det  tyckte vi inte var så tjusigt så lite pioner och lökar kan dölja vad som finns!
 Vårt numera tvååriga päronträd. Hoppas bara att bina hittar fler päronträd i närheten då de måste kortsbefruktas.
 Min fjolårs-Magnolia från Lidl växer och har redan blommat i år. Bara en blomma men i alla fall.
 Jepp, ett av mina tokiga projekt. Jordkällaren tycktes vara som en magnet för brännässlor, som jag inte gillar. Därav att jag lägger natursten på den och planterar diverse planor mellan stenarna. det blir faktiskt riktigt färgglatt och snart är det nya taket på plats.....cross your fingers!!!
 Bakom stallet finns en "skräp-hörna"- det gillas NOT, så här har jag planterat äppleträd och gammaldags plantor; rosor, pioner, syrener samt frukt och bärbuskar. Gillas av både mig och barnen!
 Min nyfikna kompis Zorro. Han är som en trogen hund och kommer alltid och kollar vad vi håller på med.

Idag har jag dessutom testat att föra över dessa bilder direkt från mobilen via en Google-app. Häftigt att det fungerade......

Ses,
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar