torsdag 19 april 2012

Chokladcheesecakebrownie med hallongrädde

Ingredienser :

Mörk choklad 200,0 gram

Smör (osaltat) 200,0 gram
Florsocker 250,0 gram
Ägg 3,0 styck
Vetemjöl 110,0 gram                                                                                        
Färskost 400,0 gram
Florsocker 150,0 gram
Vaniljextrakt (konc.) 0,5 tsk
Ägg 2,0 styck
Vispgrädde 3,0 dl
Florsocker 100,0 gram
Hallon 150,0 gram
Hallon till garneringTillagning
  1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°C.
  2. Till brownielagret: Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet). Värm tills chokladen har smält och är slät.
  3. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och vispa ned det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten och jämna till den med en spatel.
  4. Till cheesecakelagret: Lägg färskost, socker och vaniljessens i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg. Smeten ska vara slät och krämig till konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.
  5. Bred på smeten ovanpå browniesmeten och jämna till den med en spatel. Grädda i 30–40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längs kanterna. I mitten ska
    det fortfarande vara blekt. Låt kakan kallna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar, eller om möjligt över natten.
  6. Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde. Bred ut grädden jämnt över kaklagren och dekorera med hallon

Smaklig spis,
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar