torsdag 28 april 2011

Ofattbart

Det finns en hel del saker i livet som är ofattbara; häftiga naturupplevelser som att sitta på Ruby´s vid pieren i Long Beach med en kopp varm choklad och titta på delfiner som leker i havet utanför eller att simma med en havssköldpadda vid Koh Similan eller kanske som i går morse då jag mycket tidigt tog ut mina hästar få se en halvskygg och fin räv skynda bort från vår tomt. Inte heller gårdagens uppgift, nominalfraserna, är helt förståliga- men i alla fall mer begripliga efter gårdagens besök på Stockholms Uni.
En lååång men härlig dag; Litteraturläsning på tåget som nästan kom fram i tid, trängsel i T-banan, lektioner och seminarier på Frescati med trevliga kursare ( som även de hade samma inställning till nominalfraserna ), en sväng på den stora staden innan jag hör och häpna kunde ta tåget hem en hel timma innan beräknat.
Resultatet av dagen; mycket fler uppgifter innan 8 juni men även en bättre förståelse för
nominal-, verb- och prepositions-fraser. Den 9 juni kommer jag att andas ut!
Mycket fester och firande har det varit sedan i februari i år och det kommer nog att sträcka sig en bit in i maj. Det kommer nog att bli en hel del socialt umgänge förutom festande då också fikasäsongen inletts med påskens värmebölja. Bäst att vara konsekvent i studierna och plugga ordentligt på mina studiedagar!
Må väl i vårsolen,
Petra

måndag 4 april 2011

Koh Kho Khao, Koh Pha & Koh Similan

Nu har vi kommit hem från semestern i Thailand. Summering; skönt med vila och värme!
Vi var på Koh Kho Khao som är en mycket LUGN och trevlig ö, norr om Koh Phuket.En utflykt vi gjorde som var helt UNDERBAR var att vi hyrde en longtail och åkte rätt ut i havet till en sandbank, Koh Pha, som består av en sandbank på ett trettiotal meter mitt ute på öppet hav samt några stockar drivved med inneboende

Inte en människa så långt ögat kan nå och alldeles ensamma badades det, skrattades, letades det snäckor samt åts det lunch under det medhavda parasollet.
Vår bungalow låg inne på the Kib och hade en rätt schysst pool direkt utanför till barnens STORA glädje! En sak som vi ångrar är att inte barnen fick följa med oss på tur i speedboat, 1½ timme väster om Khao Lak ligger Koh Similand som är ett av världens vackraste dykplatser och ett Thailändskt naturreservat. Ovan vattnet var det ganska vackert också. Lägg märke till människorna som klättrat upp till stora stenen för att titta på utsikten. Vi var mest fashinerade av den stora havssköldpaddan som simmade i vattnet intill stranden. Detta är ö nr 8 av 9.

Då kunde inte ens badkrukan, undertecknad, låta bli att var ute i vattnet svalka mig!


Må väl,


Petra