söndag 31 oktober 2010

Filippa

Igår var det dags att ta en tur på grannens stybbåker med Filippa. Barnens faster Moniqua och jag red båda två. Åkern hade redan färdiga "ridvägar" då det körts cross där tidigare! Hon var pigg-efter lång vila så att försöka rida på tygeln var lite av mission impossible. Men både hon och jag uppskattade att sträcka ut på det lite torrare gärdet i full galopp.
Det blev dock till att "bada" den löddriga Filippa efter ridturen.
Stalltäcket på och inne för resten av dagen!
Zorro tyckte att det gott kunde ha varit hans tur att bli "badad" och pysslad med.
Kram,
Petra

Oktober 2010

Så var hösten i all fägring här. Idag blev det till att dra tillbaka alla klockorna för att justera till vintertid. Oktober har varit en månad som har gått fort. Förutom HD-krash ( och då är det inte MC-krash vi talar om ), magsjuka samt feber har det varit en toppenmånad. Varje helg har varit uppbokad med något roligt. Här följer lite bilder hemifrån oss denna månad. Tack alla goda vänner för denna trevliga månad!
Här äter vi gott och skrattar ännu godare i glada vänners lag ;-)

Så hamnade man åter på en mindre smickrande bild, ha!

Morfar Bosse är minsann i Florida och härjar så han firade Tindras 6-årsdag i förväg!


Då fick farbror Tonny och kusin Martin också vara med och fira i förväg. Jag kan dock inte förstå hur faster Moniqua lyckas hålla sig undan kameran????
Årets ruggigaste fest har tagit plats i Vissberga. På Tindras 6-årsdag kom såväl småhäxor, spöken som skelett. Om det hade delats ut Oscars för bästa kostym hade det definitivt gått till småskelettets mamma som rådfrågat böcker och bilder för att få ett riktigt realistiskt resultat. Bra jobbat mamma M!

Här står pappa S och vaktar eldkorgen från småknytt som är ute på skattjakt i trädgården.

Här har tydligen lite av trollguldet hittats av småknyttet!

Så här tjusig blev min dotter och son på hennes 6-årsdag då de testade prinsessklänningarna som Tindra fick i present.
Så här stor och tuff blev hon i morfar Bosses present; Hanna Montana kläder och acessoarer.
Ha nu ett gott höstlov alla,
Petra

onsdag 13 oktober 2010

Nytt hus

Ja, så har fåglarna begåvats med ett nytt fågelhusbord.
Hör och häpna, jag hittade det på Ica. Bland spadar och grepar stod ett litet rött hus med vita knutar och kolonner vid entrén. För 129 kr fick det följa med hem och är redan mycket välbesökt efter flera frostnätter.
Årets nya exemplar av "New Dawn" sköter sig exemplariskt och trotsar frost då den fortfarande remotterar nya blommor inne i mitten av oktober.
Då jag var på en matvaruaffär i Örebro i veckan såg jag att de sålde fina exemplar av svart Trumpetsvamp utanför-så här planeras en tur upp till Tisaren så snart tiden finns och barn är feberfria.
Idag är jag föräldraledig och sonen planerade in en febernatt perfekt i tid-så att hans föräldrar kanske kan gå till jobbet som vanligt imorgon???
Väl mött i höstsolen,
Petra

söndag 10 oktober 2010

Kärt besök och grönt besök

Rasmus och Tindra har verkligen anammat storebrors sambo, Annie. När de kommer på besök skall Annie titta hit och titta dit. I helgen var det Rasmus som drog vinnarstået om Annies uppmärksamhet.
Det blev många sagor lästa och många sagor blev dessutom lästa flera gånger...som Max blöja!!!! Den tål tydligen att läsas flera gånger.....

Innan det var sagostund blev det att gå på marken i Hallsberg. Relativt folktomt var det så barnen fick en låååång åktur på en av karusellerna. Naturligtvis så kom vi hem med massor av ätbart i form av munkar med choklad och strössel, kanderat äpple, godis och annat.


Då vi kom hem hade vi fått besök av denna limefärgade varelse. En illgrön spidel kröp omkring vid dörren, usch! Men han var i alla fall snäll och kröp och gömde sig då vi kom......
Ikväll skall vi vara kreativa på "syjunta"!
Ha en fortsatt trevlig helg,
Petra

lördag 2 oktober 2010

Utflykt med mor till Dylta samt Victorias fläskfilé

Dagens utflykt till Smultrongården i Södra Dylta resulterade i att dottern stannar hos mormor & morfar Lasse över natten samt att sonen fått en ny Cars bil av fadern.
Mamman i huset köpte kläder till sig själv (Uj då!!!) ; på Smultongården inhandlades blusen på bilden, en Odd Molly som senare på dagen fick sällskap av en i nyansen perfekt matchande cardigan från Flash i Mariebergs Gallerian ( så där gick ett av de presentkort som jag fått i födelsedagspresent. Tack så mycket!).

Kvällens middag var redan förberedd sedan morgonen med en variant av vännen Victorias fläskfilé i ugn. Vilket bra recept Victoria, TACK!!!!!!!

1 st fläskfilé som skäres i 3-4 cm bitar och lägges i ugnsfast form
1 dl kinesisk soya
5 dl grädde
krydda med olika sorters hel peppar ex svartpeppar, rosépappar & grönpeppar
ev lite trattkantareller mot slutet av tiden i ugnen

Tillaga i 175 grader i 1½timme.

Jag har serverat med ris, kokta morötter och blomkål-till sonens förtjusning "Mamma, vad är det här?" ;-)

Trevlig helg!
Petra