måndag 28 juni 2010

Midsummer in Sweden


My beautiful sweet sparkle, Tindra, in her midsummer dress with Daisies in her hair. We stayed at mum´s place ´till evening with a break for going to the dance in Sannahed wher grandpa Bosse was.


Folkdancers dancing and celebrating midsummer at Sannahed.

Tindra in her full glory -but without her crown of Daisies.

My darling and dashing son, Rasmus, in his midsummer outfit and new Converse sneakers. They fitted perfectly and so did Tindras pink ones.


Father and son

My midsummer cake with a lot of vanilla custard and strawberry/banana filling.

Tindra and her friend Filippa is dancing with Filippa´s mum and little sister at Sannahed. My son was not so interested in dancing with somone but thought it was Ok to "dance" with someTHING!
At nighttime Tindra made a dress change so she could play with the children at Katta & Gabbe´s place.

People, dogs, BBQ and flowers in plenty...
The Mrs of the house, Katta.
Håkan and Gabbe had a few beers and laughs before the children started to show signs of bedtime...
Bye for now,
Petra

Sky-diving

Inte nog med att undertecknad farit tvärs över jordklotet. Innan hemkomst till egna hemmet var det till att byta transport för att ta sig till ytterligare en flygplats för att se på då sambon intog scenen som fallskärmshoppare. Inte ens allt smör i Småland ( varföre någon skulle vilja ha det ? ) skulle någon ens fått mig att inta plats i det pluttiga planet som de hoppade ut från på 3 km höjd.
Som tur var blev det en lyckad landning för premiärhopparen, herrn i huset.

Usch och fy, så högt upp de var......Jag som började andas igen efter att fallskärmen vecklat ut sig insåg att de var flera som hoppade och fick lova att börja hålla andan igen....tills herr H´s fallskärm vecklat ut sig korrekt.
Arbetskamraterna var av olika åsikter om de tyckte att det var något de skulle vilja göra eller ej!
FÖRE hoppat såg Herr H så här glad ut!!! Jag skulle haft ont i magen; )


Instruktioner av erfaren fallskärmshoppare.
Med HOPP om en glad sommar,
Petratorsdag 10 juni 2010

Swing it!

Ett av årets projekt är att fixa i ordning jordkällaren på vars sidor diverse ogräs frodas, främst då mina ovänner brännässlorna. Men upp med ogräset, på med sten och lite fina perenna stenpativäxter och kryddor så kan det nog bli ordning även på den mest vildvuxna jordkällare.
Några krukskärvor får rama in mina fin fina ormbunksväxter...men så är det då det uschla taket. Vi blev lovade av en granne plåt så då är det bara att kasta av det gamla tegeltaket och regla upp för någon händig i hushållet.......kanske han som håller på att bygga om altan och stapla ved.....????
Barnen har fått en ny trevlig gunga att snurra och gunga i. Den är toppen!


Rasmus gillar morfar Lasse!

....och att vara hemma hos mormor & morfar-brukar betyda att man får busa och leka med alla barnen på gatan. Ni ser väl att det är en riktig busunge jag fått???
Kram från,
Petra

fredag 4 juni 2010

Michiko´s designade smycken

Här kommet som utlovat bilder på smycken som Carol tillverkat. Hon är duktig hon. Jag har för mig att denna ring var en blå zirkonian med diamanter i guldinfattning.
Pearls is for girls!!! Eller hur? Gula safirer omger en stor turmalin och diamanter i själva hänget. Vitt guld med diamanter i intrikat design.
Rubelieten trivs fint i sällskap med tzavoriter-men man måste vara färgstark för att kunna göra ringen rättvisa!
Grön turmalin omfattad av diamanter och guld.


Hälsar,
Petra

My old work...


När jag var typ ung och vacker for jag iväg till andra sidan världen. Jag hamnade i LA, närmare bestämt i Long Beach som Au-Pair hos en familj oå Naples Island vars dotter gick i skolan till klockan 16 på dagarna.

Det blev liksom lite långtråkigt så jag hade en hel del andra jobb också; bla jobbade jag som hos Carol Matsumoto som är en otroligt duktig juveldesigner.

Jag kan berätta att min fd arbetsplats inte förändrats jättemycket på den tid som gått sedan dess, men en viss skillnad är det. Bland annat hade Carol tidigare en mörkt grön mjuk heltäckande matta-som det tog evigheter att hitta tappade ädelstenar eller juveler i. Hoppas att hon finkammade mattan innan den togs ut!
Lovar att visa bilder på några av Carols juveler i kommande inlägg,
Petra

En ny kjol...till studsmattan

Igår skrämdes barnen oss rejält. Lilleman sprang in under studsmattan & storasyster hoppade. Nu blir det skyddsnät även under studsmattan! Det gäller bara att hitta en variant som passar vår studsmatta. Skall ringa förstaget (Trampolinspecialisten ) som säljer denna variant för att se om denna kan fungera?
Synd att tältet till studsmattor som de även har kostar några slantar ( c 1700kr ) annars vore den kul då den är dryga 2 meter i tak och sålunda rymmert både hoppnins & övernattningsmöjligheter...
Med hopp om ytterligare en strålande dag,
Petra