Lök doften ( stanken, enligt sambon ) spred sig tillsammans med doften från kokande tomat, rödvinsvinäger, senap, kinesisk soya och andra kryddor som ex liquid smoke i hela huset.
Undertecknad som faktiskt provsmakat resultatet må väl hålla med sambon med att såsen inte blev i hans smak - men Lasse & undertecknad kan nog tänkas inta ett gäng American Baby Ribs & några majskolvar tillsammans med den hemkokta såsen som blev av styrkan HOT!
För alla vågade kommer här receptet;
2 gula lökar
3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
4 msk mörk muscavadoråsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
500 g krossade tomater
½ dl kinesisk soya
1. Skala, hacka & fräs löken i olivoljan.
2. Tillsätt tomatpuré & låt fräsa med i några minuter. Tillsätt socker, vinäger, senap, tomater & soya samt några droppar Liquid Smoke.
3. Koka sakta i 20-25 minuter.
Användes som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas varm eller kall
God grill,
Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar