torsdag 8 mars 2012

Nytt inlägg från sjukstugan...baka baka liten kaka

Jo, men visst. Sonen har varje vecka sedan i början av februari haft några dagars med feber. Nu ville den INTE ge med sig så det bidde till att besöka doktorn. Stackarn har streptokocker, så nu äts det medicin och så skall vi roa oss inomhus. Vi har bakat och bakat lite till. Idag ville lilleman baka bullar- men vi hade slut på jäst! Tur för mamman i huset då resultatet av allt bakande sätter sina spår....På bilden härliga chokladcupkakes med färskosttopping, recept från Hummingbird bakeries.
Ingredienser;
100 g mjöl
20 g kakao
140 g socker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör
1,25 dl mjölk
1 ägg
0.25 tsk vanilessens
Färskostglasyr;
300g florsocker
50 g osaltat smör
125 g naurell färskost ( typ Philadelphia )
Värm ugnen till 175 g. Vispa ihop mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör tills smeten fått grynig konsistens. Vispa ihop ägg, mjölk och vanilessens. Häll långsamt ned hälften mjölblandningen och vispa tills alla klumpar försvunnit. Häll i resterande mjölblandning och vispa smeten slät. Skeda upp i pappersformar och låt grädda i mitten i cirka 20-25 min. Glasera med färskostblandning och silverkulor eller annan dekor.
Tindra tycker att mamma inte har skötit sig och presenterat senaste familjetillskottet. En liten dvärg guldhamster vid namn Silver. Denne lille krabat står för den större delen av motionen i huset och man kan absolut säga att sedan han kom har statistiken för motion raskt förbättrats i snitt, då han springer, springer och springer nätterna igenom i sitt hamsterhjul. Snäll och rar är han dock!
Väl mött,
Petra

1 kommentar:

 1. Hej,
  Jag jobbar för sajten Hittarecept.se. Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://www.countryliving-vissberga.blogspot.se/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

  Vänlig hälsning,

  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  SvaraRadera