onsdag 23 november 2011

Kökstapet från Falsterbo-kollektionen & vita färgnyanser.

Mamma, denna tapet blev det. Inte eggshell-blått eller lattjo pippi-fåglar från vare sig Pip-studio eller Boråstapeter, men det blev från Falsterbo-kollektionen nr 1429 från Boråstapeter. En diskret lugn tapet som går i både köksluckor, tak samt golvets färgtoner.
Väggpanel av pärlspont målades i Tintorama S0502-Y och pärlsponten i taket ( och mitt hår, armar och kläder...) med Tintoramas nyans S0500-N.
Ny färg på diverse möbler, bland annat pelarbord, piedestal, barnmöbel-set samt soffbord, blev Flüggers högblanka SO500-N.
Kram,
Petra

torsdag 17 november 2011

Längtar, men tänker smygfira!

Ha, ha! Idag kom så betyget från Stockholms Universitet, godkänd med ett gott betyg så idag tänker jag fira trots att jag snart gör uppror över renoveringskaoset!
Inte nog med att vara utan vatten och spis, ugn .....nu har vi dessutom slängt ut så gott som ALLA saker som förvarades i utrymmet under trappen = än mer kaos än tidigare!
Men igår så hittade jag några förvaringsburkar ( Nej mamma, man kan troligen inte få för många förvarinsburkar, eller? ) som jag införskaffade tills det blir dags att kunna inviga köket om så inte med pompa och ståt så i alla fall med fina burkar till kakor, kaffe, mjöl samt socker.
Nu skall jag förutom dagens akademiska dos fira med en påse godis samt så skall jag fira att min lilla hästskrutt idag får gå ut och andas frist luft efter två veckors innevila pga fång ( i november ) och detta firas med att måla tak och möbler vita!
Väl mött i höstsolens sken!
Petra

torsdag 10 november 2011

Tur det är jul...snart

Min önskelista börjar att växa i takt med att köket blir alltmer på gång. En Tolixpall i vitt skulle få plats. Då kan de som inte är alltför långa i rocken ha något att stå på när de skall upp till övre hyllorna....
Chick-a-dee.eu har chicka brandvarnare. De finns i färgskalorna ovan.
De kostar c 560 kronor med frakt. Undrar om de är skönsjungande också?
Kram,
Petra

onsdag 9 november 2011

Mera böcker


Till jul så önskar jag mig ett gäng kökböcker, bland andra dessa av systrarna Eisenman. Sommarens söta och Vinters söta av desamma finns redan i bokhyllan.
Där finns även en ny läcker bok om Macrons, cupcakes och cakepops. Den skall invigas då köket blir klart....

Inte i bokhyllan men väl inskaffade är Helena Bergenstens bästsäljare som jag tyckte passade mig!!!
Vidare har jag skaffat mig Dave Pelzers böcker om hans barndom.
Är det det månne jag som har en hel drös kurslitteratur som skall avhandlas innan nuvarande delkurs kan klaras av?????
Väl mött i höstmörkret- förresten plockade Tindra en bukett av maskrosor från gräsmattan idag!
Petra

lördag 5 november 2011

Läslista

I veckan fick jag en helt ny läslista när jag var på besök i Aula Magna, Frescati vid Stockholms Universitet. Min alldeles egna läslista är något mindre krävande av läsaren. Här är några av höstens böcker som jag tänker försöka hinna med...någon gång innan nästa läsår. Silence är del 3 om fallna änglar.

Maggie Stiefvater har hunnit med del 2 och 3 efter "Frost".
Sedan har vi LJ Smiths böcker som jag bara läst de fyra första av och...och...

Väl mött,
Petra