tisdag 12 januari 2010

Rotfruktstårta

Kalla vinterdagar kräver mäktig mat, men julen och nyårsfirandet har satt sina spår.......Kanske man kan känna sig lite nyttig om man glömmer bort grädden & osten då man räknar kalorier och serverar till kokt skinka???????



Rotfruktstårta, 4-6 port

500 g morot, rotselleri & palsternacka
300 g mjölig potatis
1 dl persilja, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
150 g Apetina vit ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2½ dl Kelda mellangrädde


1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukterna.
2. Blanda persilja, vitlök och oregano med smulad ost
3.Lägg snörpapper i botten av smord rund form med löstagbar kant, c 23 cm i diameter.
4. Skiva ( gärna i matberedare ) rotfrukter. Salta & peppra, varva rotfrukter med ostblandningen i formen. Avsluta med ost.
5. Vispa ihop ägg & grädde, häll i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i c 1 1/4 timme. Låt vila 10 min.

Servera med sallad, bröd och ev kyckling eller skinka.


Smaklig spis,
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar